2009. május 18., hétfő

Kertészkedés

Lakótársammal elterveztük, hogy termesztünk magunknak az erkélyen virágcserépben paradicsomot:)

Szerzett is egy kollegájátol 4 palántát.
Szombaton elhatároztuk, hogy ha már vannak akkor tényleg elültetjük őket.

Ehhez szükségünk volt földre.Ugyan áshattunk volna az utcán is,de mivel jó szakember nem dolgozik bóvlival,így elmentünk az OBI-ba virágfőldet venni.
Először egy 15 literes földeszsákban gondolkodtunk, de végül komoly szakmai szempontok alapján- vagyis hogy melyik kiszerelésből a legolcsóbb 1 liter- vettünk 50 liter földet 800 forintért.
Igen ám de 50 liter főld alapvetően piszok sok. Mivel pocsékolni nem akartunk, és úgyis 4 palántánk van vettünk még pluszba egy bazi nagy műanyag cserepet 1000 forintért.
Ezek alapján remélem jó nagy termés lesz, hogy behozza az árát.
Hazaérve az új és a meglévő cserepekbe elültettük a kis palántákat, habár első lendületből egyiket elásta lakótársam ültetés helyett, végül ezt is sikerült rendbe tenni. Nyakonöntöttük őket jó sok vízzel, és várjuk hogy nőjenek.
Mivel az erkélyen helyeztük el őket, ezért csak a nap egy részében süti őket a nap. Felmerült bennünk, hogy mikor megyünk strandra, a hónunk alá kapjuk a paradicsomainkat, és visszük őket is napozni, hogy jobban teremjenek. Szerintem kurva menők lennénk így a strandon, de ezt talán mégsem csináljuk meg.
Következő nagy kertészeti munka a paradicsomok kikarózása lesz, már ha megérik. Ehhez már el is terveztük hogy szerzünk kötegelőt, az majd jól megtartja őket.

Nincsenek megjegyzések: