2008. október 8., szerda

Egy kis vallás

A vallási dolgokban soha nem mondhatja biztosra az ember hogy ez igaz vagy sem, hit kérdése a dolog.
De ugyanakkor vannak olyan tények amik a logika alapján rögtön kiszűrhetőek, hogy nem stimmel velük valami.

Most egy cikket olvasva 2 ilyen dolog jutott eszembe, de ennél sokkal több is van.
A www.transindex.ro -n szereplő, az egyházak internetes beavatkozásáról szóló cikkben ez a szöveg szerepelt:
Sikerrel küzdöttek a katolikusok az „ostyás” videók levételéért, amelyek tiltakozásként készültek az ellen, hogy egyes katolikusok egy floridai diákot nemcsak, hogy ki akartak záratni az egyetemről, hanem (a védelmére kelt, blogjáról híres PZ Myers biológiaprofesszorral együtt) életveszélyesen meg is fenyegették, amiért elcsent egy áldozati ostyát, hogy megmutassa egy kíváncsi évfolyamtársának.

Majd ez mellé egy ostyás kép alatti szöveg:
A katolikus egyház tridenti zsinatának meghatározása szerint Jézus az eucharisztiában, vagyis az úrvacsorában vere (valóban), realiter (valóságosan) és substantialiter (lényegileg) van jelen. Vagyis az eucharisztikus kenyér és bor nem „olyan, mintha”, hanem ténylegesen Jézus Krisztus teste és vére. Ezért váltott ki felháborodást a hívők körében az ostya elcsenése.

Hát kérdem én hülyék ezek? hát ha valóban elhiszik azt amit ez a zsinat állít akkor mekkora kannibálok már ezek? Az ok hogy Jézus felajánlotta a testét és a vérét fogyasztásra, de akkor is, egy ember testét megenni? Olyan mint pl ha bajba kerülnek emberek és az egyik azt mondja a másiknak, egyél meg hogy te túlélhesd, hát ritkán mennek bele az emberek.

A másik ami ennek kapcsán most eszembe jutott nyilvánvaló ellentmondás, és régóta foglalkoztat, az a következő. Ha először valóban csak Ádám és Éva volt,és nekik születtek gyerekeik,akik aztán benépesítették a földet, akkor az első gyerekek kivel szaporodtak(szexeltek), a szüleikkel vagy a testvéreikkel?
Ha valaki tudja a megoldást nyugodtan írja meg.

Nincsenek megjegyzések: