2008. július 11., péntek

Magyar mentalitás

Amit most úgy gondoltam hogy leírok, az a magyar mentalitásra egy negatív példa.
Mielőtt bárki lehurrogna, hogy ez nem csak magyar jelenség, annak mondanám, valóban nem tudom máshol milyen, de ez mindegy is, mert a magyar(magyarok jelentős részének) ilyen.

Rendszeresen szoktam a neten cikkeket olvasni, és ha van időm akkor a cikkek utáni kommenteket is szívesen böngészem. Megvan ugyan egyedül is a véleményem a dolgokról, de azért érdekes látni mások mit gondolnak, vagy épp milyen plusz információt tudnak még.

Ezen kommentek olvasásával kapcsolatban van az a rossz élményem, hogy sosem szabad/lehet elolvasni 10-20 bejegyzésnél többet mert elkanyarodik a témától. Lehetett a cikkben szó űrkutatásról, orvostudományról, sportról, vagy bármiről, valahogy a kommentek témája 2 fő irányba megy el.
Az egyik a mocskos komcsik/mocskos fidesz miatt van ez is, megint elbaszták, és amúgy is mi az hogy élnek.
A másik téma, hogy a cigányok/románok/négerek/zsidók miatt van ez.

Persze miért ne lehetne meg az embereknek erről a véleménye, na de hogy egy tök semleges dologról is egyeseknek ez jut eszébe, és csak erről tudnak beszélni, az elég elszomorító szűklátókörűségről, és primitívségről tesz tanúbizonyságot.

Ami meg a fő bosszantó, hogy akiket ez nem érdekel, ők is mindig ebbe botlanak, és nem tudnak arról értekezni ami épp érdekelné őket. Sokan minden kapcsolat nélkül beírnak egy két mocskolódást, de vannak a magukat okosabbnak hívők, akik meg tudják magyarázni pl a részecskegyorsítóhoz hogy kapcsolódnak a komcsik, vagy a focihoz a cigányok. És hogy miért nem unják meg ezek a mocskolódást? Azért mert mindig van néhány másik hülye aki vitába száll velük( holott vitatkozni csak érvekkel, megalapozott gondolatokkal lehet szerintem, azzal nem aminek eleve nincs valóság alapja és értelme). Így a cikkek utáni kommentek pár bejegyzés után mindig erről szólnak, a fórumokról már ne is beszéljünk.

Nincsenek megjegyzések: